Какво трябва да знаем при избор на гардероб за спалня

гардероби за спалня

Дойде ли време да се захванем сериозно с обзавеждането на стаята за сън, десетки въпроси изникват в съзнанието ни. Сред тях е и изборът на дрешник, в който да подредим всичките си дрехи, а и някои други лични вещи. По магазините се предлагат всякакви видове гардероби за спалня, сред които има единични, двукрилни, с 4 крила, с плъзгащи врати, с по-големи и по-малки размери, евтини, луксозни и прочее. Звучи объркващо, нали? Какво трябва да знае всеки купувач при избора на подобна мебел и кои са най-популярните решения на пазара към момента? 

Защо мебели като гардеробите за спалня са толкова важни 

Спалните мебели по презумпция са с огромно значение за естетиката и удобствата, които ежедневно намираме в стаята за сън. Или поне се надяваме да бъде така. Колкото са те по-практични и модерни, толкова по-приятно ще ни бъде да прекарваме време в тази част от дома. Гардеробът пък е наш пръв помощник в организацията на облеклата, които искаме да намираме лесно, да ги съхраняваме правилно, за да не се мачкат. Изборът му зависи от пространствените възможности, като може да избирате между двукрилни, трикрилни, четирикрилен, с надстройка и т.н. 

Как да изберем подходящ модел 

Каталогът с модели гардероби е огромен – подгответе се психически за това отрано. Ще се натъкнете на разпродажби, на луксозни и бюджетни решения, на продукти с нестандартен дизайн и какво ли още не. Ето как да направите лесен избор:

  • поставете конкретни изисквания – добре е предварително да определите максимална сума, да решите с какъв дизайн искате да е дрешникът, както и какво да е нивото на изработката му. Може да избирате между МДФ, ПДЧ, естествени материали, дали да има огледало на вратите, с плъзгащи врати, или шарнирни; 
  • размерите са от водещо значение – колкото и да ни харесва даден модел, ако той няма да пасне на пространството, желанието да го имаме се обезсмисля. Решете предварително къде искате да стои гардеробът и измерете точно свободното пространството, с което разполагате. Предвидете и разстояние, в което вратите ще се отварят спокойно, за да не ви създава трудности в бъдещото ползване;
  • разпределение на отделенията – важно е да се спрете на такъв модел, който ще ви върши работа. Ако имате повече дрехи, които изискват закачалки, изберете модел с по-голямо пространство за тази цел. Повечето рафтове никога не са излишни. Наличието на допълнителни чекмеджета също се счита за плюс особено ако нямате възможност за допълнителен скрин в спалнята.

Освен полезен в битов план, гардеробът дава своя безспорен принос и за естетиката в спалнята – за да е висока тя, трябва да изберем модел с красив дизайн, който да подхожда и на останалите мебели – леглото, скрина, нощните шкафчета, канапето (ако е налично) и др. 

Кои видове са най-предпочитани, споделят от онлайн магазин Aiko XXXL

Наред с гардеробите на промоция, тези с плъзгащи се врати са едни от най-харесваните, защото се използват много лесно, не заемат допълнително пространство, а и имат стилно присъствие. Друг харесван модел дрешник е този с огледални врати, които дават възможност да имаме винаги пряк поглед върху външния си вид – супер решение за по-суетните потребители, желаещи да комбинират удобното с приятното и красотата с практичността.

Loading

Споделете с вашите приятели!
Публикувано в Дом