Как да изберете модела комарник, който най – добре отговаря на вашите нужди

комарник

Как да изберете комарник, който най-добре отговаря на нуждите ви

Натрапчивите комари, мухи и други насекоми не трябва да са проблем. Вместо да се борите с тях и да се чудите защо комарите хапят едни хора, а други не, е по-добре да се предпазите от тях с добре подбрана мрежа против комари. 

Това е страхотна бариера, която предотвратява влизането на комари, мухи или молци във вашия дом. Може да се монтира в традиционни прозорци, покривни прозорци и балконски врати. Предлага се в много размери – също и по ваш размер.

Какви са видовете комарници и кой да изберете за вашият дом ще научите в тази статия.

Струва ли си да използвате комарници?

Комарници – това са мрежи, монтирани в отворите на прозорците и вратите, за да се предпазят от различните насекоми. Възможността за избор на вида и формата на комарника в зависимост от функцията и вида на отвора на прозореца ще ви позволи перфектно да изберете продукта в съответствие с предназначението му.

Използването на мрежа против комари е един от най -ефективните начини за защита срещу насекоми. Ето многобройните предимства на използването му:

  • Ако го поставите на прозорците, можете да държите прозорците отворени и никакви насекоми не могат да влязат в къщата.
  • Това е механична бариера, която предпазва от насекоми – не ги убива и не ги трови. Не е вредно за природата или човека.
  • Мрежата против комари може да защити цялата къща, апартамент или избрана стая.
  • Мрежата против комари е почти незабележима и много дискретна.

Недостатъците на комарниците са:

  • Може да се затрудни почистването на прозорците.
  • Това леко влияе върху видимостта навън през прозореца.

Комарници – какви са техните видове?

Мрежите против комари могат да бъдат разделени в няколко категории в зависимост от метода на монтаж и предназначение. Най -популярните решения включват:

Статични комарници

Този вариант представлява алуминиева рамка, ПВЦ ъгли и мрежа. Лесно се монтира към рамката на прозореца с помощта на неинвазивни въртящи се дръжки. Този модел мрежа против комари е идеална за прозорци, които се отварят само за циркулация на въздуха. Евтин вариант, но затруднява почистването на прозореца.

Комарници за прозорци и врати на панти

Този вариант е едно към едно с горния, но се добавят панти. Пантите могат да бъдат обикновени или напрегнати – за по сигурно затваряне, без да има необходимост да имате свободна ръка за да затворите комарника, ако преминавате през балконската врата. Отварящата се мрежа против комари, използвана както за прозорци, така и за балконски врати, се монтира с панти към фасадата на сградата или рамката на вратата. Докато при изработката на комарник за прозорец се използва по-малък профил, като горни вариант, за изработката на комарника за врата се използва по-здрав профил за да не се получи огъване. Има възможност вратата комарник да се произведе с тънкия профил, но остава нестабилна. Оборудван е с дръжка за отваряне и магнити или шнапер, задържащи мрежата против комари в затворено положение, както и с четка, тя предпазва помещението от насекоми и замърсявания отвън.

Ролетни комарници за врати и прозорци

Представлява КИТ от напрегната пружина с навита мрежа върхо ос. Този механизъм се поставя в алуминиева кутия с водачи, които се захващат в кутия от алуминиеви профили. Използва се за прозорци и балконски врати. След разгъване мрежата против комари се прикрепя към куката в долния край. След като освободите мрежата от държачите, плъзгачът против комари позволява плавно навиване на мрежата в касетата, без да я повредите. Ролетните комарници за прозорци се движат вертикално, докато при ролетния комарник-врата, движението е хоризонтално.

Плисе комарници

Плисираната мрежа против комари е перфектно решение на места с големи витринни прозорци и врати, например изходи за вътрешен двор или тераса. Модулната структура на мрежата против комари позволява тя да бъде сгъната в система като хармоника. След сгъване, плисираната мрежа е напълно скрита в алуминиевия профил. По този начин комарника заема малко място, след като е прибран. Тук съществуват няколко подмодела – с долен профил или с релса.

Четете още: Изграждане на електроинсталация в дома: какво трябва да знаете

Loading

Споделете с вашите приятели!