Настройки на iPhone, които може би ще искате да промените

iPhone

Когато става дума за iPhone, много потребители се доверяват на стандартните настройки, предоставени от Apple. Но дали те отговарят оптимално на вашите нужди? 

Разгледайте някои от тези, които може би ще искате да промените, за да увеличите ефективността, сигурността и персонализацията на устройството ви.

Настройки за поверителност и сигурност на iPhone

Настройките за сигурност и защита са изключително важни за всеки притежател на iPhone и трябва да бъдат адаптирани според личните предпочитания. За целта:

  • защита на микрофона и камерата – уверете се, че приложенията имат достъп до вашата камера и микрофон само когато е абсолютно необходимо. Това може да се настрои през менюто на телефона “Поверителност”;
  • ограничения за достъп до локация – множество приложения искат достъп до вашето местоположение, което може да бъде ненужно и рисковано. Преценете кои от тях реално имат нужда от тази информация и задайте тяхното разрешение на “При използване на приложението” или “Никога”;
  • Background App Refresh – тази функция позволява на приложенията да обновяват съдържанието си, докато работят на заден план. Изключването на Background App Refresh на вашия iPhone може значително да увеличи продължителността на батерията и да подобри производителността на устройството.

Тези промени не само повишават защитата на личните данни, но и предотвратяват неоторизиран достъп до тях.

Персонализация и удобство

Персонализирането на вашия iPhone може значително да подобри ежедневното ви преживяване. Какво може да направите?

  • уведомления – персонализирайте уведомленията си, за да получавате само важна информация. Това намалява разсейването от влизане на различни места и гледане на реклами и увеличава продуктивността, особено по време на работа;
  • персонализирани команди – създайте персонализирани команди чрез „Shortcuts“ за често използвани действия. Това може да включва всичко – от изпращане на съобщения до стартиране на приложения с едно докосване;
  • режим на тъмна тема – dark mode режимът освен че е по-лек за очите в тъмна среда, но и може да удължи живота на батерията при Айфон-ите.

Независимо дали става въпрос за функции, или просто за адаптиране на интерфейса, малките промени може да имат голямо значение.

Оптимизация на производителността

Промяната на някои настройки може да помогне за оптимизиране на производителността на вашия iPhone. Тези промени се отнасят до това как системата и приложенията работят на заден план, както и как използват системните ресурси.

Редовното обновяване на операционната система и приложенията не само подобрява сигурността, но и производителността.

Също така, опциите, свързани с батерията позволяват на потребителите да видят кои приложения изразходват най-много енергия и да направят необходимите оценки и корекции. Оптимизирането им може значително да увеличи продължителността на батерията.Ако искате да разберете още за функциите на тези устройства, за които може би дори не знаете и не сте гледали в ревютата – вижте повече на посочения линк.

Loading

Споделете с вашите приятели!