Как да подготвим гардероба си за зимата?

гардероб

Дори и да не искаме да го приемем есента дойде, а след нея идва и зимата. Тъмните утрини и студените нощи са пред нас, затова е добре да коригираме гардероба си с подходящи дамски и мъжки зимни дрехи. Можете да разгледате за нови и актуални тенденции през тези сезони на https://www.politikos.bg/. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат, когато трябва да изкарате старите или купите нови зимни дрехи. 

Прочистете гардероба си

Знаете, че това предстои, нали? Няма по-добър начин да освободите място и да оцените всичко, което притежавате, от това да преглеждате гардероба си периодично. Изхвърлете всичко, което не е носено през последните дванадесет месеца или вече не ви пасва като размери. Помислете за продажба на тези облекла и аксесоари или още по-добре – дарете ги за благотворителност.

Обърнете внимание на това, което имате

Направете списък на всички пропуски в зимните дрехи и аксесоари, които сте открили, докато сте подреждали гардероба си – артикули, от които нямате достатъчно или трябва да актуализирате. Определете и бюджет за обувки, пуловери, суичъри, палта и чанти. Помислете за специални събития, които предстоят и какво модерно и актуално можете да купите за тях. Също помислете и за това, което сте носили през предходните години и дали този външен вид може да бъде продължен и през този сезон, изглеждайки все още шик.

Изследване на пазара

Разгледайте сайтове и онлайн магазини и вижте последната им колекция за зимата. Потърсете спортни комплекти, зимни връхни дрехи, якета, шапки и шалове според последните тенденции в модата, за да сте модерни и актуални. 

Оценете начина си на живот

Перфектният гардероб със зимни дрехи трябва да отразява не само вашия личен стил, но и вашия начин на живот. Корпоративното облекло и токчетата няма да бъдат толкова подходящи, ако работите от вкъщи или прекарвате деня си в движение. Това, което носите, трябва да кореспондира с начина, по който живеете. Хората са склонни да бъдат по-малко социални през по-студените месеци, така че вземете това предвид – може да се нуждаете от по-малко официални и от повече ежедневни зимни дрехи.

Качество пред количество

Трябва да се стремите към малък гардероб със зимни дрехи, но от качествени модели, които могат да се съчетават красиво заедно, за да ви дадат личен стил. Има някои основни облекла, без които една дама през сезон есен/зима не може, като добър пуловер, чифт дънки, блейзър, палто, блуза и рокля с дълги ръкави, но се придържайте към това кои стилове са най-подходящи за вас. 

Още от мода: Тенденции при избора и носенето на червило за есента – съветите на специалистите

Loading

Споделете с вашите приятели!