Шапки с козирка – кога е добре да ги носим

Шапки с козирка

Шапките с козирка се отличават със своето удобство и практичност. Те се съчетават лесно с различни тоалети и подхождат на всякакви черти на лицето. Разнообразието от шапки с козирка е голямо и всеки може да открие модели в цветове, които му харесват и подхождат на любимите дрехи в гардероба му, на тена на лицето и на цвета на очите и косата. Шапки с козирка обичат да носят мъже и жени от всички възрасти. Това е най-популярният модел шапки, харесван от милиони хора по целия свят. 

Заложете на шапки с козирка, за да освежите ежедневния си гардероб

Една от основните положителни черти на качествените шапки с козирка е, че те се съчетават успешно с различен стил дрехи. Може да носите шапка с козирка с екипа си за джогинг и ще се чувствате прекрасно докато спортувате. Заложете на този модел шапка ако обичате да играете тенис на открито или да яздите. Козирката ще предпазва очите ви от слънцето и ще ви направи по-уверени в изявите ви.

Шапки с козирка са особено подходящи и за разходки с приятели в почивните дни. Съчетайте ги с дънки и тениска или със спортна рокля. Шапки с козирка ще допълнят чудесно тоалета ви, ако сте избрали да носите спортно-елегантно сако, дънково или кожено яке. Те са подходящи не само за свободното време, но и за работното ежедневие. Единственото условие е да подберете материи и цветове, които съответстват по най-добрия начин на облеклото ви или на останалите аксесоари, които носите. 

За какво да внимаваме, когато подбираме шапки с козирка

Както посочихме в началото, шапки с козирка подхождат на всеки. Предлагането е наистина доста разнообразно, ето на какво трябва да обърнете внимание, когато подбирате най-подходящите за вас модели. 

Изпробвайте няколко шапки с козирка, за да определите точния размер

Съществуват шапки с козирка, които са оборудвани с лента за пристягане в задната част на главата, но има и такива, които нямат и трябва да прилягат добре, за да са удобни. Който и от моделите да подберете добре е първо да изпробвате шапката, преди да я купите, за да сте сигурни, че ви е удобна и ви стои добре. Трябва да има около пръст разстояние между главата ви и шапката – това е сигурен знак, че сте се спрели на точния размер.

Не вземайте прекалено стегнати или прекалено широки шапки с козирка, тъй като няма да ви е удобно да ги носите. Имайте предвид, че колкото и грижливо да ги поддържате, повечето шапки с козирка се свиват леко при пране. Затова бъдете прецизни, когато подбирате най-подходящия размер. 

Спрете се на шапки с козирка в цветове, които харесвате и които ви подхождат

Шапки с козирка се предлагат в най-различни цветове. Всеки може да открие такива, които му допадат. Съобразете се с тена на лицето си и цвета на очите и косата, когато се колебаете кои шапки с козирка ще ви подхождат. Добре е да инвестирате в няколко цвята от любимия си модел, за да може да ги съчетавате лесно с облеклото си за деня. 

Изберете шапки с козирка от материи, подходящи за сезона

Шапки с козирка се изработват от разнообразни материи. Предлагат се памучни, ленени, кожени, велурени, дънкови. При някои летни модели задната част е изработена от мрежа – за повече прохлада в горещите дни. Подберете няколко от различни материи, за да може да носите любимите си шапки с козирка през всички сезони. 

Бъдете смели и не се притеснявайте да експериментирате, когато подбирате визията си за деня. Заложете на шапка с козирка всеки път, когато ви се иска. Добрите шапки с козирка са удобни, практични и ведри. Те ще завършат по най-добрия начин тоалета, който сте избрали. 

Loading

Споделете с вашите приятели!