3 идеи за екзотични почивки от Варна

3 идеи за екзотични почивки от Варна

Ако ви се пътува, искате да разгледате интересни забележителности и да съхраните красиви спомени за цял живот, трябва да заминете на пътешествие. Според туроператор Бояна-МГ, можете да се отдадете на екзотични почивки от Варна през всеки сезон на годината. Местата, които можете да посетите, ако сте се насочили към екскурзия за двама със самолет, са доста. Някои от най-интересните дестинации са остров Мавриций, Малдивите и Кападокия.

Какво да видите на остров Мавриций?

Един от най-интересните острови, които можете да посетите със самолетна почивка от Варна. Някои от местата, които не трябва да пропускате са:

  1. Гранд Басин

Това езеро се намира високо в планината и е свещен индуски обект. Там е и храмът, посветен на Бог Шива. Местните смятат, че водата в езерото е осветена и идва от река Ганг в Индия. 

  1. Ботаническата градина на Sir Seewoosagur Ramgoolam

Това е една от най-известните забележителности. Централната част е езерце, което е пълно с водни лилии от вида Виктория Амазоника.

  1. Blue Penny Museum

В музея Blue Penny има доста интересни експонати. В него ще откриете историята на островите, включително и от колониалния период, както и фотографии и статуята на Мавриций. Известните марки са на първия етаж, а за да запазят своите красиви червени и сини цветове, светят само по десет минути на час. 

IN94TF
  1. Casela Nature

Паркът обхваща доста голяма площ и в него можете да видите над 150 вида птици, както и голямо разнообразие от животни. Тук са и впечатляващите гигантски костенурки. Можете да се насладите на сафари, по време на което да наблюдавате щрауси, лъвове, зебри, слонове и хипопотами. Преживяването не може да се опише с думи. 

  1. Водопад Шамарел

Водопадите Шамарел са най-големите на Мавриций. Те са съставени и от три по-малки, които падат от височина около 90 метра надолу към платото. 

  1. Гранд Байе, или Grand Bay в оригинал, е малко градче с голям туристически плаж в северната част на остров Мавриций. Някога Grand Bay е бил наричан De Bogt Zonder Eyndt (Залив без край).
  2. Махесварнат Шив Мандир

Това е най-големият и най-старият индуски храм, който се намира на острова. През 1891 г. храмът е посветен на Бог Шива и оттогава е една от основните светини на Мавриций. 

  1. Eureka

Maison Eureka е доста добре запазено френско имение в колониален стил, което е било притежавано от най-големия захарен барон на острова. Това е невероятен инженерен шедьовър, на който ще се насладите, ако търсите оферти за своята почивка от Варна.

Кога през годината е най-добре да посетите Малдивите?

Малдивите винаги са отличен избор за почивка. Ако сте избрали да пътувате от Варна, трябва добре да изберете времето. Климатът на вашата избрана дестинация може да бъде доста по-различен от този в България. Активният сезон е от декември до април – тогава са сухите мусони. В идеалния случай най-добре е да организирате своята почивка от Варна през този период. От февруари до април е най-горещото време през годината. Слабият туристически сезон трае от май до ноември, защото тогава настъпва период на бури и дъждове.

IN97NP

Екзотичният фестивал на балоните в Кападокия

Кападокия е един от най-красивите райони на Турция и можете да се възползвате от множеството оферти за почивка там от Варна. Този район в южната ни съседка е известен с красивите планински пейзажи с конусовидни скали и причудливи форми. Най-впечатляващото събитие тук е фестивалът на балоните. Той е известен по цял свят и в него вземат участие хора от много държави. Тогава хиляди балони с горещ въздух в интересни форми и различни цветове се реят в небето. След това фестивалът продължава с вечерен концерт и уникално светлинно шоу с балоните. Разгледайте офертите за почивки, които се предлагат от туроператорите във Варна и намерете своята мечтана дестинация.

Loading

Споделете с вашите приятели!