Сменяте дома – използвайте хамалски услуги в София за целта

хамалски услуги

Сменяте дома си в София? Намери ли сте страхотния апартамент, който напълно отговаря на вашите изисквания и е точно като от мечтите ви. Но какво ще правите с всички мебели, техника и уреди? Не се притеснявайте, просто изберете хамалски услуги в София за целта и се радвайте на вълнението от новия дом.

Не само че, ще бъде по-лесно за Вас, но и ще спестите, време, нерви и евентуални проблеми. Не всичко ще можете да носите без необходимия „инструмент“ например, носене на пиано или голям хладилник и т.н.

Много хора смятат, че нямат нужда от използването на хамалски услуги в София и, че биха могли да се справят сами с опаковането, товаренето, разтоварването на всички мебели и техника, която имат. Истината е, че не най-вероятно ако сте решили да спестите малко пари ще успеете да се справите с тази задача, ако притежавате малък дом, по-малки предмети и доста приятели, които да помагат.

Но, пък ще изгубите много време, понякога и нерви, а и не се знае дали ще успеете да пренесете тежките мебели и предмети. Не се знае дали приятелите Ви ще успеят да дойдат. А да не говорим че пренасянето на диван, голям двукрилен или еднокрилен висок хладилник, пияно биха се оказали не само трудоемки и невъзможни за носене от 2-3-ма човека, но и няма да ги поберете в малък автомобил или малък бус.

Ето в такива ситуации имате нужда от качествени хамалски услуги в София. Фирма предлагаща  цялостно и комплексно обслужване. От опаковането и сортирането на вещите и уредите ви, до товаренето, износването и преместването им на новото място.

Повечето фирми работят бързо и Вие спестявате по този начин много време, което може да прекарате с любимите хора, семейството или приятелите. Но и ще спестите така нерви от евентуални проблеми по време на преместването, счупвания на предмети, повреди на превозното средство от претоварване или неправилно товарене и други.

Не малко от хамалите предлагат безплатен предварителен оглед, така ще спестите възможни проблеми и ще може да бъде преценена ситуацията и да Ви бъде дадена адекватна оферта. Освен преценката, ще се определи нуждата от хора и превозни средства за транспортирането, инструменти и други..

Вие не сте длъжни да използвате ничии услуги след него и той не Ви задължава да предприемате каквито и да е действия. Той е с цел да Ви изготвят подробна ценова оферта,  за да може цената за хамалски услуги в София да ви е предварително ясна. Ако някой предложи цена без да е видян обекта, особено при по-сложни или обемни нужди, очаквайте проблеми. Няма как без оглед да бъде направена адекватна и правилна оценка.

Изберете си три варианта и разгледайте възможните опции, които предлагат, цени и галерията им. Ако е истинска може би имат и точка в Гугъл карти, а там се показват и ревюта с оценки, направени от техни клиенти. По този начин ще добиете какво качество предлагат за услугите си, от оценките на клиентите им.

Единствения добър вариант да си направите преценка и да не сгрешите при избора си на хамалска фирма. Отношението по време на разговор по телефона също говори много. При груби и по-резки изрази е възможно да не получите качество на услуга. Приятният тон е подсказка за по-добро отношение не само към вас като клиент, но и към вашето имущество по време на преместване и транспортиране. Чрез галерията им ще добиете представа за начина им на работа. Някои фирми дори имат канали в Ютуб и са снимали процес на работата си. Огромен плюс за по-добра преценка.

Как да се организирате:

  1. Преценете какво ще пренасяте – с кое можете сами да се справите с опаковане и преместване особено ако имате личен автомобил. Освен това така ще знаете по-точно какво ще трябва да свърши хамалската фирма и да обясните по-подробно.
  2. Организирайте се – организирайте се правилно и опитайте да се подготвите преди да потърсите хамалска фирма и да се обадите
  3. Потърсете фирма – вече имате яснота и можете да потърсите фирма предлагаща хамалски услуги в София. Използвате ГУГЪЛ търсене, вместо сайт за обяви, защото там няма да разберете коя е фирмата, отзиви и тения уебсайт. В повечето случаи ще попаднете на непрофесионалисти или на такива, които току що са започнали и може да нямат опит. За да нямате проблеми особено ако притежавате обемни и/или по-скъпи вещи, се доверете на опитни професионалисти в сферата. В търсенето в Гугъл използвайте първите две страници с резултати, като избягвате рекламните секции. Топ позициите в търсенето показват, че собствениците се грижат добре за бизнеса си и държат на качеството. Изберете 3-4 фирми, посетете уебсайтовете им и разгледайте услугите, цените и галерията им за да добиете представа. Потърсете мнения, като намерите фирмата в Гугъл Карти, там ще има отзиви и оценки от клиенти. Оценката ще Ви даде представа, дали си заслужава да се обадите на дадената фирма. В допълнение можете да потърсите още мнения по форуми или групи, защото обикновено измамниците и некоректните се намират именно там и се дискутират.
  4. Обадете се на избраната фирма – след като вече сте направили избор, следващата стъпка е да се обадите. Представете възможно най-много детайли, дори изпратете снимки ако имат вайбър. Кажете точно какво ще се пренася, колко тежки предмети имате, обемни ли са, има ли нещо, което трябва да се разглабя ( гардероби, секции, обзавеждане и т.н. ). Добре е да обсъдите възможно най-доброто време за вас, но и за фирмата в което да вместите извършването на дейността по преместване, за да премине всичко спокойно и да има възможност за отреагиране при евентуални непредвидени обстоятелства.

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали в едно безпроблемно и спокойно преместване в новия Ви дом. Чрез полезните съвети не само за избор на фирма, но и за по-лесна организация преди това.

Loading

Споделете с вашите приятели!
Публикувано в Дом