Кога да посетим остров Мавриций?

Мавриций

Несъмнено всеки мечтае поне веднъж в живота си да посети някое красива и екзотична дестинация от картата на света. Ако все още умувате, почивката на Мавриций определено е добра идея, тъй като местоположението на това невероятно място го прави изключително добър избор за всякакъв тип ваканция. 

Взимайки си билет за самолетен полет до Мавриций, е важно да знаете, че неговата продължителност е около 14-18 часа. Обикновено има включен трансфер в някоя друга удобна дестинация. Разбира се за тази почивка ще имате нужда и от виза, която може да се получи онлайн или чрез консулството на страната в София. 

Кога да посетим Мавриций?

Въпреки че остров Мавриций е топъл целогодишно, има периоди, които са по-подходящи за почивка от други. Климатът по тези земи е тропически, което означава, че освен високите температури, тук има и висока влажност, предупреждават от туристическа агенция Ekvator.bg. Ето малко повече информация за различните сезони, които има по тези земи:

  1. Летен сезон – летният сезон е между ноември и април месец. В този период термометъра показва максимални температури около 30-35 градуса през деня и 23 през нощта, като минималните рядко падат под 20 градуса. Валежите са по-малко, а морската вода топла и приятна за къпане, което прави почивката по плажовете едно от най-предпочитаните занимания.
  1. Зимен сезон – зимния сезон тук продължава между май и октомври. Температурите са една идея по-ниски, между 18 и 25 градуса. Валежите по това време на годината са по-чести, като понякога има и бури. Морската вода може да бъде по-хладна, но островът все още е подходящ за посещение, особено за туристи, които търсят по-спокойна почивка.

Независимо от сезона, по тези земи има много невероятни места и забележителности, които да се посетят, но основното е, че през зимата цените са една идея по-ниски. 

Какво трябва да знаем преди почивка на острова?

След като разгледате различни оферти за почивки на Мавриций, е добре да знаете, че валутата, от която ще имате нужда тук се нарича маврицийска рупия. Въпреки това много хотели и туристически зони приемат и плащания както в евро, така и в долари. Официалният език тук е английският, но се срещат и доста хора, които говорят френски и креолски, така че, ако знаете дори само един от тези езици, едва ли ще имате проблем с комуникацията с местните.

Loading

Споделете с вашите приятели!