Аксесоари за колата, в които да инвестирате

Аксесоари

С ново излизащите автомобилни аксесоари на пазара, може да направите ежедневното пътуване до работа значително по-удобно или да направите дългото пътуване със семейството много по-организирано и приятно. Освен това има страхотни автомобилни аксесоари, които могат да ви помогнат да направите шофирането още по-безопасно.

Разгледайте списъка, който сме ви подготвили, за да научите повече за това какви аксесоари се предлагат на пазара и кои могат да ви помогнат в това да направите шофирането си по-безопасно, и да поддържате автомобила си по-подреден и чист.

Навигация – никога повече не се губете

Повечето автомобили, произведени днес, идват с вграден GPS и навигация. Ако това не е така за модела кола, който притежавате, или ако мислите да закупите употребявана кола, може би е добра идея да инвестирате само в GPS.

GPS-ът просто ви помага да намерите пътя си до места, които никога преди не сте посещавали. Вместо да използвате телефона, GPS-ът може да бъде фиксиран в стабилна позиция на безопасно място на таблото. По този начин избягвате риска от падане на телефона или прекъсване на упътванията от входящо повикване, и можете напълно да се съсредоточите върху шофирането.

USB зарядно – важен аксесоар за колата

Днес използваме различни мобилни устройства, за да поддържаме ежедневието си. Мобилни телефони, лаптопи, таблети и безжични слушалки са само част от тях.

С USB зарядно в колата не рискувате батерията им да падне, когато имате най-голяма нужда от тях. То може лесно да се постави на мястото на запалката, а в някои от по-новите модели автомобили вече са вградени.

Някои преносими зарядни устройства също имат интелигентни функции като Bluetooth, така че да можете да ги свържете към мобилния си телефон и по този начин например да видите къде е паркирана колата, ако случайно забравите.

Презрамки/колан за багажника

Колко пъти чантите с хранителни стоки или багажа са се обръщали и размествали в багажника, когато сте се прибирали от магазина например? Има обаче умни автомобилни аксесоари, които предотвратяват това да се случи.

С помощта на презрамка/колан, която закачате за кукичките, често поставяни по стените на багажното отделение, храната ще се задържи дори и по най-кривите пътища. Освен това се отстраняват лесно, когато не са необходими.

Преносим Bluetooth – чудесна алтернатива на вградения Bluetooth

Малко по-старите автомобили рядко се предлагат с вграден Bluetooth, нещо, което може да ви бъде полезно, когато искате да говорите по телефона или да слушате музика.

С Bluetooth приемник с вграден микрофон като аксесоар за колата, можете да свържете вашия мобилен телефон и да говорите по телефона или да слушате музика, без да използвате ръцете си.

Комплект за безопасност – задължително в колата

Задължителен, когато става въпрос за аксесоари за колата, е комплектът за безопасност, включващ джъмперни кабели, предупредителен триъгълник и светлоотразителна жилетка. Ако колата се повреди или спре, те ще бъдат незаменими, докато чакате помощ или имате нужда от съдействие при стартиране.

Други неща, които трябва да имате в колата са стъргалка за лед и лопатка за сняг, в случай че времето е студено и вали сняг, като това е предпоставка за появяване на проблеми при шофиране.

Покривало за предно стъкло – избягвайте надраскване на стъклата

Един от необходимите автомобилни аксесоари през зимните месеци е покривалото за предно стъкло. То просто работи като одеяло за предното стъкло на автомобила и предпазва, както от лед, така и от сняг. Перфектен за тези, които често бързат за работа сутрин и искат да спестят време, като не се налага да почистват прозорците.

Джоб за съхранение на облегалката – останете организирани

Инвестирайки в интелигентни продукти за автомобила, подобрявате интериора си по много добър начин.

Например, можете да намерите практични джобове за съхранение в колата, които да закачите на облегалките на седалките отпред. Там можете да съхранявате всичко – от напитки и храна до вестници, слънчеви очила и играчки, ако имате деца.

Такъв аксесоар е идеален, когато вие и вашето семейство планирате по-дълго пътуване с автомобила, и ще имате много дребни предмети със себе си. Освен това те са лесно достъпни за децата, седящи на задната седалка.

Но преди да заложите на всички горепосочени аксесоари, вие трябва да закупите основните аксесоари и консумативи за вашия автомобил. В онлайн магазин Shopauto ще се сдобиете с всичко необходимо за вашето спокойно пътуване.

Loading

Споделете с вашите приятели!