Износени предавки – има спасение с Liqui Moly Gear Protect

джип-предавки

Смяната на предавките може да ви струва изключително много. На практика ще оставите сума от 300 до 2000 лв., а в по-специфични случаи и повече. Износените предавки обикновено са следствие от амортизацията на колата. За никого не е тайна, че повечето автомобили в България не са чисто нови, а са купувани втора ръка. За да не стигате до тази смяна на износените предавки, то от Liqui Moly  са се погрижили да създадат Liqui Moly Gear Protect продукта им. Ако не сте го чували досега, четете по-долу, защото може информацията, която сме написали да е толкова важна, че да спаси и вашите предавки. Нека да започваме.

За какво помага Liqui Moly Gear Protect?

Това е още един от безкомпромисните продукти на компанията, която вече редица години е начело на пазара за добавки и моторни масла. Точно тази добавка повишава защитата при износване на предавките, когато те работят и под повишено налягане. Благодарение на течността, триенето се намалява, а с него и количеството износване. Ако някога сте използвали добавката, то знаете, че трансмисията започва да не шуми толкова и вие превключвате скоростите много по-леко.

 Най-доброто следствие за вашата кола е това, че добавката има дълготраен ефект и защитава компонентите редица месеци. Вие ще усетите автомобила си много по-стабилен и ще шофират много по-уверено.

двигател

Кога се слага добавката?

Най-добрият вариант е да се сложи при смяна на маслото. В противен случай ефектът няма да е максимален. Опаковката стига за 2 доливания. Ако ви се наложи ремонт и тогава майсторът ви сложи ново масло, можете да го помолите да сложи и Liqui Moly Gear Protect. За да ограничите вредата по предавките.

Какво трябва да имате предвид?

Liqui Moly Gear Protect  не е добавка за автоматични скоростни кутии. Никак не е рядкост хората да се объркат, така че внимавайте. Относно това, дали може да се използва при различните ръчни скорости, добавката е съвместима с всички видове. Освен това цветът на добавката е зелен и може да се усеща миризма на масло, когато отворите тубата.

Ако сте добавили цялото нужно количество към вашия автомобил и в опаковката е останало още, е много важно да я затворите добре. Необходимо е да я приберете на място, което е недостъпно за деца, както и да не е изложена на пряка слънчева светлина. Съвет от нас е да не я държите в багажника на колата, защото може да се разлее и да изцапа. Маслото и добавките е най-добре да бъдат прибрани в килер, тъмен шкаф или пък гараж.

Как така Liqui Moly имат толкова добри добавки?

За никого не е изненада, когато чуе бранда Liqui Moly и след това добър отзив. Истината е, че за да може една компания, която произвежда масла и добавки да се пуска на пазара качествени продукти, са необходими много тестове и експерименти. Технологията се развива ежеминутно и това води до нови постижения, които правят шофирането по-лесно и по-безопасно.

За да се стигне до там обаче първо трябва да бъдат вложени средства в развойна дейност, която след това трябва да бъде тествана. Чак тогава, ако иновативния процес е бил успешен, даден продукт започва да се маркетира. След това започва серийното производство и логистиката. Ако обаче се върнем няколко крачки назад, ще открием, че ако липсват добри специалисти, които да знаят в каква посока да насочат иновациите, то тогава нито един продукт не би бил достатъчно добър.

Четете още: Как да обезопасите паркингите във вашия частен обект

Loading

Споделете с вашите приятели!