Защо да предпочетем маслата на марка Total

Масла Total

Френският производител предлага на пазара моторни масла под две марки: Total и Elf. Какви са особеностите на компанията, предимствата от използването на нейните оригинални продукти и как се различават от стоките, които не са с оригинален произход?

С какво се отличава Тотал

Това е френска компания, която е на отрасловия пазар повече от 90 години. Към момента, концернът има 18 предприятия в различни страни по света. От тях излизат продукти под отделни марки, най-забележими и популярни сред които са Bardahl, Motul и ELF. Към днешна дата, това е четвъртият по големина концерн в света.

Компанията Total е на върха на дейността си, тъй като всяка година инвестира големи средства в научноизследователска и развойна дейност. Патентова собствени технологии, които внедрява в маслата си, а това ги отличава от конкурентните с различни характеристики. Два от най-големите изследователски центрове на компанията се намират във френския Солез и индийския Мумбай.

Защо маслата Total са предпочитани в цял свят

Дългогодишният опит, собствени лабораторни изследвания, патенти и разработени технологии за производство дават голямо конкурентно предимство на френската компания. Това гарантира високо качество и ефективност на нейните продукти, а различните независими тестове го доказват. Отличителни черти са: 

  • високите почистващи свойства – използването на автомобилни масла Total води до отделянето на значително по-малко вредни и замърсяващи елементи. Благодарение на специалните добавки, диспергиращата (миеща) функция значително се подобрява и двигателят е постоянно чист;
  • способността за намаляване разхода на гориво – използването на качествено и оригинално масло под марката Total може да доведе до 2,5% по-малко разход на гориво, което е несъмнено предимство на фреските продукти. Многобройните потребителски мнения доказват това;
  • подобряване работата на всички компоненти в двигателя – независими тестове са установили, че моторните камионни масла под марката Total осигуряват по-лесно и плавно стартиране на двигателя при ниски температури;
  • по-малкото замърсяващи елементи – оригиналните фирмени смазочни течности са с понижено съдържание на сулфатна пепел, фосфор, сяра и значително по-малко твърди метални частици.

Какви видове масла предлага Total

Продуктовата гама на френската компания е изключително разнообразна и в нея се предлагат различните видове смазочни материали. Основно те се делят на такива за леки коли, камиони и тежкотоварни автомобили. Сред тях се отличават синтетичните, хидравличните, полусинтетичните, трансмисионните и минералните масла.

В продуктовата гама под марката Total могат да се открият и други предложения, като течности за чистачки. Те са на разфасовки – от няколко литра в туба (от 5 до 20 литра) до цели варели (от 200 и повече литра) за различни тежкотоварни и превозни средства.

За какво да внимаваме при избора

Важна особеност преди покупката онлайн са изискванията към двигателя на колата и препоръките на производителя относно вискозитета и вида на продукта. Ако книжката с препоръки за поддръжка на превозното средство липсва, на база марката и модела могат да се открият и в интернет или след обръщение към официалното представителство на колата в страната.

Как да разпознаете фалшификата от оригинала

При покупката на оригинални смазочни материали си гарантирате съответствие с характеристиките, безпроблемна работа на двигателя и неговата продължителна експлоатация. Характерно за фалшификатите е, че опаковката не изглежда добре, етикетът е залепен на криво, цената е твърде ниска и липсва сертификат за качество.

Loading

Споделете с вашите приятели!