Как да се отървете от бълхите у дома?

бълхи

Това са изключително подвижни, скачащи и кръвосмучещи насекоми, които са толкова дребни, че са едва забележими. Те обичат човешката или животинска кръв и се размножават мълниеносно. Ето защо, дори да забележите и една бълха в къщата или апартамента си, непременно вземете незабавни мерки. Един от ефективните варианти против подобно нашествие е използването на специален спрей. Как действа той и какво е съдържанието му? Безопасен ли е за употреба и какви мерки да вземете?

Какъв е принципът на действие на спрея против бълхи?

За максимална ефективност на препарата и унищожаването на малките и многобройни нашественици се налага третиране на всички помещения, животни и хора. Инсектицидният спрей против бълхи има в съдържанието си сложна комбинация от няколко компонента, оказващи пагубен ефект върху възрастните паразити, техните ларви и яйца. Продуктът е силно ефективен, тъй като се впръсква като пулверизатор, което позволява попадането на препарата дори и в най-малките цепнатини и пукнатини. За използването му не се изискват допълнителни приготовления и разтвори.

Какви съставки съдържат спрейовете против бълхи?

Компонентите на спрея против бълхи обикновено представляват инсектициди, които действат директно върху насекомите. Съществуват различни видове продукти за професионална употреба и такива за домашна. Първите се отличават с наличието на силно токсични съставки, а при вторите се срещат и нетоксични, като перметрин и бутоксид. Те са безвредни, но от онлайн магазин Otrovi.com съветват да се избягва поглъщането или попадането на такъв препарат в очите и устата.

Безопасни ли са?

Въпреки че според уверенията на производителите, спреят против насекоми за домашни нужди е безвреден и безопасен, ние препоръчваме спазване на следните предпазни мерки:

  • поставянето на маска на носа и устата, ръкавици за еднократна употреба и специални очила – това би защитило попадането на течност по кожата или очите;
  • прибиране на всякаква храна и съдове с вода, в които препаратът може да попадне – в никакъв случай не третирайте помещението, ако има налична храна по масата или кухненския плот. Ако течността попадне върху продуктите, незабавно ги изхвърлете;
  • осигуряване на добра проветривост след отваряне на прозорците – особено важно е, ако в помещението пребивават деца или домашни любимци. Добре е да изчакате 1-2 часа, преди да се върнете обратно;
  • измиване на ръцете след работа и съхранение на продукта на недостъпно за деца място;
  • при възможност се препоръчва употребата на капки, които се поставят в местообитанието на вредителите. Течният препарат не се разпръсква и по-лесно се контролира неговото приложение.

При обработката на домашни любимци, препоръчително е това да се извършва на открито и добре проветриво място.

Loading

Споделете с вашите приятели!
Публикувано в Дом