Какви са предимствата на епоксидните подови покрития?

епоксидните

Съвременните иновации в строителната сфера позволяват много по-широк кръг от опции за подобрение, защита и изграждане на надеждни и естетически привличащи подови настилки. Днес имаме широк избор и от специализирани допълнителни покрития, които могат да се поставят директно върху редица видове вече монтирани подови повърхности.

С полагане на защитни подови покрития си гарантирате максимален комфорт и уют, устойчивост на настилката под краката ви и страхотна алтернатива за персонализиране на вашия интериор. Можете да постигнете всичко това с епоксидни подови покрития.

Епоксидните подови покрития в началото са се използвали само в индустриалната сфера поради високата си степен на устойчивост. Впоследствие обаче, архитекти и интериорни дизайнери започват да проявяват все по-голям интерес към тях. С времето епоксидните подови настилки се превръщат в отлично решение и за индивидуалните жилищни пространства.

Защо все повече потребители ги предпочитат и залагат на тях, ще разберете в следващите редове. В тях ще ви разкажем повече за основните предимства на епоксидните подови покрития.

Епоксидните подове са изключително издръжливи

Тяхната устойчивост е основната причина да е основен избор за промишлени сгради, цехове и производствени сектори, в които има силно присъствие на химикали. Епоксидът – смолата, от която се изработват тези подови настилки – обаче са и издръжливи на силен механичен натиск. Те са много подходящи за места с висок трафик и движение на хора. Имайте предвид, че епоксидните подове издържат на триене и трудно могат да се повредят дори и в случай на мощни удари.

Поставят се сравнително лесно и бързо

Някои епоксидни подови настилки се продават, така да се каже, в готов вариант за проект тип „направи си сам“. Повечето потребители обаче предпочитат да заложат на съдействието на майстори за полагане. Във втория случай ще получите новия си под за доста кратко време. Имайте предвид и това, че епоксидните подови настилки разполагат с висока степен на адхезия и то към повечето видове повърхности. Те могат да се положат върху различни типове материал, включително бетон, камък, дърво и други.

Предлагат страхотна хидроизолация

Влагата е сериозен проблем, с който обикновено се борим упорито, бавно и мъчително. При наличие на влага по пода нещата стават още неприятни, тъй като не само че създават огнища от бактерии, причина за поява на мухъл и плесен, но и увеличават риска от подхлъзване. Епоксидните подови настилки обаче, играят ролята на модерна и надеждна хидроизолация. Тя ще държи влагата вече далеч от вашия под у дома.

Епоксидните подови покрития са с много дълъг живот

Ако трябва да говорим с конкретни числа, тези видове настилки могат да издържат минимум 30 години. Причината е, че издържат на всякакъв тип механични, физични и химични въздействия. Освен това, за да осигурите толкова дълъг живот на вашата епоксидна подова настилка, не е нужна никаква специална поддръжка. Почистването става с традиционни методи и инструменти и не е необходима професионална помощ за него.

Този вид подови покрития са и безвредни

Те спадат към категорията на екологично чистите строителни продукти и ресурси. След поставянето, епоксидното подово покритие има нужда от известно време, за да се втвърди. Когато това се случи, то става напълно безвредно и част от вашата нова мисия за природосъобразен начин на живот.

Не само функционални и практични, епоксидните подови настилки са и естетически издържани

Визията на това подово покритие ще ви впечатли веднага. Тя напомнят на все по-популярния в интериорния дизайн минималистичен стил. Ако обаче не обичате твърде изчистените линии в домашната обстановка, спокойно можете да я персонализирате.

Всъщност, епоксидните подови покрития, освен че пристигат в разнообразна гама от цветове и нюанси, позволява създаването на инкрустирана декорация и рисунки върху нея. Това дава възможност и на дизайнерите, и на самите собственици на имоти да персонализират по уникален начин визията в помещението.

Loading

Споделете с вашите приятели!
Публикувано в Дом