Как да направите правилното пролетно почистване?

почистване

Пролетното почистване може да окаже истинско приключение, особено когато нямате много добра организация. Затова в днешната статия ще ви дадем страхотни съвети, с които много бързо ще се справите с почистването, ще подредите и организирате правилно.

Започнете с организирано почистване

За да може да почистите, както трябва е важно да си направите стриктна организация, с която да не пропускате помещения. Започнете да почиствате само едно помещение и така се местете на всяко следващо. По този начин ще можете да преминете през всяка стая и щателно да не пропускате нито една важна част.

Започнете с премахването на пердетата, почистване на щорите, както и самите прозорци. След това преминете през праха, шкафовете и подреждането вътре в тях. Накрая оставете време за поместване на всички тежки мебели, тяхното почистване, както и пода.

Когато приключите с всяка стая оставете време за матраците, диваните и всяка мека мебел, която може да се е замърсявала през годината. Не забравяйте да пуснете пералня, която да почисти всичко, което сте използвали и има възможност да е потънало в прах.

Обърнете внимание на местата, които забравяте

Дори и най-големият чистник може да пропусне място, което е от голямо значение за здравето на живущите в дома. Обърнете внимание на дограмите и первазите, когато сваляте пердетата и сте се насочили към прозорците.

Не забравяйте за мястото над всички врати, прозорци, както и за ъглите на стаята. Тук е важно да се насочите и към первазите на пода, които могат да станат много мръсни и да забравите да почистите.

Друго място, което често се подминава е външната страна на всички шкафове, кабелите, решетките на печката, вентилатора, филтрите на климатика, абсорбатора, както и пода около тоалетната.

Складовото помещение е от голямо значение

Разбира се, трябва да имате предвид и най-главното място, което винаги се подминава – складът. Обикновено там се събират всички вещи, които се използват рядко, не се използват въобще, имат сантиментална стойност или “могат да потрябват”. Точно затова много често там е голяма бъркотия, обикновено е много мръсно, защото е неправилно подредено и не може да се почиства добре.

Затова е важно да подберете правилните стелажи за склад от stelajitebg.com, където ще намерите голямо разнообразие и правилните решения. Именно на тях ще може да позиционирате важните за складиране вещи, които да са идеално подредени, почистени и да ги достигате лесно.

За тази цел трябва да извадите абсолютно всичко, да обходите цялото помещение и да премахнете цялото замърсяване. След това отделете на категории това, което наистина ви трябва, другото продайте, изхвърлете или дарете. Когато сте готови поставете стелажите и подредете спрямо категории, цветове, начин на използване или тежест.

За да може да почистите правилно целия си дом е важно да отделите време за всяка стая по отделно. След това се насочете към детайлите, които често се подценяват, но именно те издават, кога един дом се поддържа наистина добре. Когато сте готови се заемете с организирането на склада и правилното разпределяне на всяка вещ. Опитайте се през цялата година да обръщате внимание на това място, защото именно то може да ви създава най-големи проблеми. Коя част искате да организирате първо и е най-трудна за вас?

Loading

Споделете с вашите приятели!
Публикувано в Дом