На какво да наблегнем при комбинирането между гуми и джанти?

джанти

Най-важното нещо, за да бъде автомобила ви ефективен на пътя е избора на подходящи гуми и джанти. Ако между тях няма съвместимост може да възникнат отклонения при разхода на горивото, стабилността на автомобила на пъти и много други фактори. Всички неизправности ще компрометират перфектното поведение на автомобила, което е пряко свързано с оптималната за вашите гуми цена, тъй като те са контактната ви зона с настилката.

На какво да наблегнем при избора на гуми и джанти?

Всички всесезонни, летни и зимни гуми имат джанти, които напълно им съответстват. Вашата задача е да откриете най-добрите на най-ниска цена.

Какво трябва да вземете предвид, така че да има пълно съответствие?

  • Радиус на въртене на автомобилните гуми
  • Височината и ширината на гумите
  • Ширината на джантата (предварително трябва да сте избрали между двата типа: стоманени или алуминиеви джанти)
  • Диаметърът на джантите

Съвети: Гумите трябва да бъдат с 30 мм по-широки от съответните джанти, за да може да се получи правилно прикрепяне. Това е така, защото гумите се измерват в най-изпъкналите им зони, където разстоянието е по-голямо, поради ръбовете, които я държат към джантите.

Как да разберем, че сме попаднали на неподходящи джанти за гумите?

Ако не сте изчислили правилно размера на джантите и сте избрали по-големи, то това може да повлияе върху поведението на автомобила ви по време на шофирането. В повечето случаи при каране с по-висока скорост, това ще доведе до намаляване на стабилността на превозното средство и увеличаване на рисковете от опасности за участниците в движението.

Какво да направите ако попаднете в такава ситуация?

Ако джантите са по-големи, поставете мото гуми с по-нисък профил. По този начин ако се получи натоварване, деформацията на джантите ще бъде по-малка.

При износването на гумите и тяхната смяна повечето хора забравят, че е необходимо да сменят и джантите. Това е препоръчително, за да се получи комбиниране между тях.

Добрият външен вид на автомобила изисква спокойствие и добър усет към детайлите. Всяко едно подобрение по колата допринася за неговата отличителност и известност сред хората. Същото се отнася и за избора на гуми и джанти – едни от най-важните неща за автомобила. Независимо дали превозното средство е луксозно или по-нисък клас, взимането им е важна инвестиция, с която не трябва да се пести.

Loading

Споделете с вашите приятели!